Мартин Камбуров ще пропусне първия мач на ЦСКА в Лига Европа. "Червените" стартират участието си в турнира на 17 юли от втория квалификационен кръг. Таранът обаче е наказан. Неговата санкция датира още от 2005 г., когато игра с Локо (Пд) за Купата на УЕФА.

А как се стигна до наказанието на Камбуров? "Смърфовете" играят във втория квалификационен кръг срещу ОФК Белград. Първият мач от спора е в Сърбия. Двубоят върви тежко за черно-белите, които губят с 2:0, а съдиите удрят рамо на домакините при втория гол, който е от засада.

Камбуров обаче успява да върне едно попадение с глава след центриране на Велко Христев. В 75-ата минута нападателят отново е в центъра на вниманието. Играч на противника влиза остро в краката на тарана и започва да го псува на сръбски. Камбуров пък му отвръща и го наплюва, припомня "Тема Спорт".

Асистент-съдията Александрини вижда ситуацията и след кратка консултация с главния рефер решението е ясно - червен картон за Камбуров. Впоследствие Мартин е наказан за цели 4 мача. Той изтърпява 3 от тях в реванша с белградчани (1:0) и пропуска срещите с Болтън (1:2, 1:2). В следващите 9 години обаче така и не записва участие в евротурнирите. Наказанието му все още виси и Камбуров ще го изтърпи с ЦСКА.

Любопитното е, че в първия мач на Локо (Пд) с ОфК Белград резултатът е открит от бившия нападател на армейците Християн Кировски. Отсъствието на Камбуров не е единственият кадрови проблем за началото на сезона. Вальо Илиев е контузен, а Менди пропуска първите два мача за първенство заради наказание.