Латвийският халф на ЦСКА Викторс Мороз по всяка вероятност няма да играе повече тази година. Започнал невъзстановен като титуляр мача срещу Базел вчера (1:3), още около 20-ата минута играчът почуства болка и бе заменен принудително от Николай Манчев.

След срещата се разбра, че Мороз е скъсал мускул, което означава спокойствие и невъзможност за тренировки поне един месец, информира "Гонг". Съществува хипотетичен вариант при добро възстановяване латвиеца да се завърне в игра за последните два мача до края на годината – за купата на страната и домакинството на Рома на 16 декември, но това зависи само от конкретната ситуация и дали от ЦСКА ще искат да рискуват отново с пускането му и да повторят ситуацията от снощи.

Заради отсъствието на Мороз халфовата линия на "армейците" съвсем закъсва, след като контузия извади няколко минути преди края на мача на "Санкт Якоб Парк" и Маркиньос. Бразилецът обаче сподели след мача, че болката не е голяма и вероятно ще може да играе срещу Славия в неделя. В същото време продължава да се бори с тежко вирусно заболяване и Коста Янев, който изобщо не попадна в групата за Швейцария. Той най-вероятно ще пропусне и домакинството на "белите". /БЛИЦ