ЦСКА замина без шефовете си мача реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Дери Сити. “Армейците” спечелиха с 1:0 първия двубой преди седмица и явно това е причината за липсата на босовете на “червените”.

Двамата собственици Димитър Борисов и Иво Иванов не се качиха на полета на тима за Северна Ирландия. Изпълнителният директор Венци Живков също не е с отбора, тъй като ще присъства на жребия за следващата фаза на турнира, който ще се тегли в петък.
 
След напускането на Пенко Пенков не остана човек от управата на клуба, който да пътува с футболистите. На самолета се качи Николай Ишков, който е считан за заместник на Пенков. Бившият президент на Спартак (Варна) изигра основна роля при продажбата на клуба от Александър Томов на “Титан”.
 
Полетът на "армейците" пък закъсня с цели 48 минути, като това бе наложено от лошото време и проливния дъжд над София. Атмосферните условия в столицата доведоха до закъснения на почти всички полети тази сутрин. По предварителни планове "червените" трябваше да излятат в 10:00 часа.
 
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разкри на летището, че очаква по-отворена игра от Дери Сити, тъй като ирландският тим има да наваксва изоставане от един гол. Той обяви, че не изключва възможността двубоят да стигне до продължения.
 
За евентуални продължения намекна и треньорът на Дери Сити Стивън Кени, който призова феновете да си носят пижами, тъй като мачът ще продължи дълго. Стана ясно, че ирландският тим няма възможност да осигури необходимите 20 топки за тренировки на ЦСКА, както се бяха разбрали предварително двата тима./БЛИЦ