ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!


ЦСКА не дължи никакви пари за наем стадион “Васил Левски”, а Локомотив (София) има дългове в размер на 70 000 лева. Това призна изпълнителният директор на Национална спортна база Петър Божилов пред "Канал 3"


“В момента наемът за ЦСКА ще се раздели на две – едната част е приблизително 20 000 лв., но зависи и колко входа ще се отворят, каква ще е посещаемостта.


Другата част се определя от разходите за подгряващата система, която поддържа терена при ниските температури. Тя трябва да бъде пусната от 5 до 7 дни преди футболната среща и струва около 5-6 хиляди лева”, каза Божилов.


„В случая за ЦСКА – Локомотив (София) решихме да рискуваме и пуснахме отоплителната система, въпреки че стадионът все още не бе заявен официално.


Видяхте в какво състояние е теренът на стадион „Славия“ и за това преценихме, че най-вероятно срещата ще се играе на „Васил Левски“. В тези 20 000 лева наем влиза отварянето на всички сектори.


Това, което гледаме като статистика, е, че публиката започна да се връща по стадионите, което помага на отборите да си връщат наемите”, допълни той.


”Локомотив (София) ни дължи над 70 000 лева, но ние сме склонни да направим компромис и да се разберем за разсрочено плащане.


Преминахме през някои съдебни процедури, които не бяха приятни и за двете страни, но смятам, че ако имат възможност, могат да погасят сумите на три транша”, завърши изпълнителният директор на Национална спортна база.