Отборите на ЦСКА и ДИТ Спорт достигнаха до финала на 24-ия традиционен юношески футболен турнир „Никола Котков – Атанас Михайлов“.

В настоящето издание на състезанието, което се провежда в комплекс "Царско село" в столицата, участват таланти, родени през 1998 г. Армейците“ победиха в здрава битка коравия съперник от Славия с 1:0 в най-оспорвания полуфинал. Единственото попадение заби Йоан Маринов в 26-ата минута. ЦСКА, воден от Галин Иванов, доминираше преди почивката и създаде няколко опасни положения пред вратата на Александър Йорданов.

При едно разбъркване в наказателното поле топката попадна в краката на Маринов, който без забавяне я довкара в мрежата за крайното 1:0. През второто полувреме „белите“ изравниха играта и на свой ред притесниха отбраната в червено. В края на двубоя играчите на Славия имаха претенции и за дузпа след сблъсък в пеналта между техен нападател и бранител на ЦСКА, но реферът Иван Иванов замълча. В състава на победителите личаха имената и на национали като Айкут Рамадан, вратарят Слави Петров и Кристиян Славов.

В другия полуфинал ДИТ се наложи над Локомотив (Сф) с 4:1. Момчетата на треньора Христо Арангелов демонстрираха по-висока класа и още до почивката вече водеха с 2:0. Георги Недялков откри в 27-ата минута, а Георги Русев покачи след половин час игра. С дубъл после се отличи Аспарух Смилков, който се разписа в 55-ата и в 58-ата минута. Секунди преди последния съдийски сигнал Александър Николов направи поражението на „червено-черните“ по-почетно – 1:4.

В тима на ДИТ личаха имената на участниците на завършилото наскоро Европейско първенство Георги Русев и Асен Чандъров, добри изяви имаха още Валентин Славов, Недялков и други.

„Железничарите“ пък бяха водени от тандема Виктор Михайлов – Михаил Михайлов, които са синове на легендата Начко Михайлов. Контузия в средата на второто полувреме получи Георги Пунев, който трябваше принудително да напусне играта. Младокът беше преди време на проби в сръбския гранд Партизан (Белград). Изявите на своите момчета проследи отблизо и шефът на ДЮШ на Локо (Сф) Ангел Колев.

Интересно се развиха и срещите за разпределение на местата от 5-о до 8-о място. Миньор (Перник) се наложи над София 2010 с 1:0 след гол на Богданов в 37-ата минута.

Септември (Сф) и БМ Спорт пък трябваше да преминат през лотарията на дузпите, за да излъчат победител. Редовното време завърши 2:2. По-здрави при дузпите излязоха нервите на момчетата от БМ Спорт, които се наложиха с 6:5. В герой се превърна техният вратар Мартин Ефремов, който спаси една дузпа и донесе успеха за престиж на тима си.