От лагера на ЦСКА в Санкт Вайт до последно ще решават къде да изиграят първата си проверка от лятната подготовка срещу словашкия вицешампион Жилина, която е днес от 19:00 часа.

Вариантите са три - или двубоя да се играе на тренировъчния терен, където "червените" се подготвяха през уикенд, информира "Гонг". Възможност има той да се проведе и на градското стадионче в Санкт Вайт, но нищо чудно да се наложи "армейците" да се качат на клубния си рейс и да пропътуват 25-30 километра до базата, където са отседнали словаците.

Една от основните причини за колебанието е времето днес, според което ще се прецени и какви са състоянието на трите въпросни игрища. Отборът на Жилина е доста по-напред в подготовката от ЦСКА. Словаците вече изиграха няколо приятелски мача на австрийска земя като преди дни победиха с 3:2 следващия противник на "армейците" Аустрия (Кернтен).

В същото време окончателно бе уреден и спаринг с унгарския Фехервар, който ще замени предвидената игра с местния аматьорски Фьолкермаркт, предвидена за неделя. Така програмата от контролни мачове на ЦСКА в Австрия става още по-сериозна. /БЛИЦ