Сериозна чистка се задава в ЦСКА, след като новият треньор Йоан Андоне реши да редуцира състава си. В момента “червените” разполагат с близо 40 играчи, като румънският спец желае да работи с основна група от 25 човека, като за лагера за Анталия ще заминат 28, пише в. “Меридиан Мач”.

Под прицела на Андоне са попаднали някои от най-опитните футболисти в отбора – Владимир Манчев и Светослав Петров. Първият постоянно е измъчван от контузии, а освен това минаваше за любимец на предишния треньор Любослав Пенев. Светльо Петров пък е далеч от най-добрите си години.

Със сигурност под ножа ще попадне и групата на Руи Мигел, която освен португалския нападател включва и парагвайците Джонатан Гомес и Уго Баес. Тримата ще бъдат продадени при първа оферта, за която преди време призна дори собственикът на “червените” Димитър Борисов.

Все още не е ясно, какво ще прави Андоне с ветерана Йордан Тодоров. Към него имаше интерес от страна на азербайджанския Интер (Баку), но до сделка не се стигна. Имаше вариант, при който Тодоров да бъде разменен за Димо Атанасов от Локомотив (София), но от “Надежда” отказаха подобна възможност. Все пак не е изключено Данчо да получи шанс за изява, въпреки че има сериозна конкуренция в лицето на Флорентин Петре.

В списъка на нарочените за гонене влизат имената на Орлин Орлинов, Кирил Котев и Дормушали Саидходжа. Тримата бяха недолюбвани и от бившия наставник Любослав Пенев. Със сигурност младите Кристиян Велинов, Александър Бранеков, Атанас Зехиров и Благой Пасков ще бъдат преотстъпени на други отбори, тъй като имат талант, но нямат сили да се наложат в състава на ЦСКА, който през пролетта ще гони задължителна шампионска титла.

Скандалните Ивановци – Иванов и Караджов, пък ще получат шанс от Андоне, тъй като все още са сред най-конвертируемите играчи на “червените”. Към този момент в офисите на клуба има оферти за трима футболисти на “червените”. Става въпрос за Йордан Тодоров, Костадин Стоянов и Мишел Платини. Бразилецът е желан от няколко тима от Далечния изток./БЛИЦ