Черноморец има да прибира близо 800 000 лева от вътрешни трансфери. Информацията съобщи прокуристът на тима Пламен Киряков. Най-сериозен пай има ЦСКА, който продължава да дължи 340 000 лева по трансфера на Мишел Платини. От столичния клуб са превели преди 2-3 седмици 170 000 евро транш, но продължават да дължат още солидна сума на бургазлии. Босовете на ЦСКА са уверили шефа на Черноморец Митко Събев, че ще платят всичко до стотинка до 30 септември.

Сливен не се е разплатил със 100 000 лева, които трябва да даде на бургаския клуб за закупуването на трима футболисти преди две години. Шефът на сливналии Данчо Лечков постоянно отлагал плащанията и уверявал бургаското ръководство, че парите ще бъдат дадени. Сумата обаче все още не е преведена.
В Черноморец чакат пари и от “Левски” по трансфера на Орлин Старокин.

Общата сума от 800 000 лева ще бъде добре дошла за Митко Събев, който издържа сам клуба в последните месеци. С тези пари черноморци ще вържат бюджета горе-долу до края на годината, поне за текущи разходи и заплати. В бургаския клуб се надяват и на 300 000 евро от продажбата на Енис Хайри. Тунизиецът се пробва в няколко клуба в Германия и Австрия, като за последно е в Украйна. Ръководството на клуба държи да получи 300 000 евро от продажбата му, с които се надява допълнително да си помогне за издръжката на клуба./БЛИЦ