ЦСКА и Левски ще бъдат в родния ефир, когато започват решителните мачове за влизане в групите на Лига Европа. И двата двубоя в четвъртък ще бъдат предавани в мрежата на цифровата телевизия "Булсатком".

Мачът ЦСКА - ТНС започва в 21:30 часа, а АИК - Левски е от 20:00 часа. Заради засичането за 15 минути ще се предават по ТВ+ и Филм+. Двата канала са собственост на "Булсатком". До вчера беше сигурно само излъчването от националния стадион "Васил Левски". Снощи се оказа, че няма проблеми този път с картината от Швеция и трасето е осигурено.

Предишните двубои на Левски в Лига Европа срещу Дъндолк и Калмар също бяха обявени в програмната схема на ТВ+, но нито една местна телевизия не ги излъчваше, което провали плановете на българския канал. Нито една родна телевизия не е проявила интерес към мача на Литекс срещу Дебрецен в Унгария в четвъртък, пише "Труд". "На тъмно" остана и реваншът на "оранжевите" срещу Жилина (1:3), когато отборът се прости с Шампионската лига и треньора си Ангел Червенков. От началото на сезона от чужбина беше предаван именно реваншът на Литекс срещу черногорския Рудар, спечелен с 4:0. Тогава правата взе ТВ+.

БНТ 1 и PRO.BG имат договор за излъчване на Лига Европа, но той влиза в сила от груповата фаза. По-различно стои въпросът с Шампионската лига. Четвъртият квалификационен гръг се продава заедно с двубоите до финала, които ще се излъчват от PRO.BG, Диема и Нова Спорт. Затова през следващата седмица зрителите у нас ще могат да гледат директно 6 двубоя за влизане в групите на най-комерсиалния турнир. /БЛИЦ