След изиграването на реваншите от плейофната фаза на Лига Европа станаха ясни възможните съперници на ЦСКА и Левски в групите на втората по сила клубна надпревара на Стария континент. Жребият стартира в 14:00 часа и ще бъде предаван директно по RING.BG и Евроспорт.

И двата български гранда са в трета урна. В нея са още кошмарът на "сините" и Литекс БАТЕ Борисов, Борусия (Дортмунд), Ред Бул Залцбург, Спартак (Прага), Наполи и други, които отпадат като евентуални съперници на Левски и ЦСКА.

"Сините" и "червените" обаче може да имат за водач в групата си някой от европейските грандове Ливърпул и Ювентус. Двата отбора, както и още 10 силни тима, са в Урна 1. Водач на една от 12-те групи ще бъде ПСВ Айндховен, в чиито редици се състезава Станислав Манолев.

От Урна 2 сред предпочитаните за съперници на ЦСКА и Левски са Стяуа, Палермо и Хетафе. В последната четвърта урна има най-много желани тимове, но има и такива, които са сериозна заплаха за българските представители. Несъмнено неудобен съперник е Рапид (Виена), който снощи елиминира Астън Вила за втора поредна година, а преди това се справи и с Берое.

С най-нисък коефициент е Хайдук (Спилт), но едва ли хърватите са най-желания съперник за последен тим в групата на ЦСКА и Левски. По-скоро за удобен може да се счита Лозана, който се подвизава във втора швейцарска дивизия. Друг кошмар на Левски и Литекс - Дебрецен, също е в Урна 4 и е сред евентуалните съперници на "сините" и ЦСКА. /БЛИЦ

Урна 1
Атлетико (Мадрид)
Ливърпул
Севиля
Порто
Виляреал
ЦСКА (Москва)
Зенит
ПСВ Айндховен
Ювентус
Спортинг (Лисабон)
Щутгарт
АЗ Алкмаар

Урна 2
Стяуа
Лил
Динамо (Киев)
Андерлехт
Леверкузен
ПСЖ
Брюж
Палермо
Хетафе
Бешикташ
Манчестър Сити
Сампдория

Урна 3
Спарта (Прага)
АЕК
Металист (Харков)
ЛЕВСКИ
Розенборг
Ред Бул Залцбург
ЦСКА
Одензе
Наполи
Борусия (Дортмунд)
Динамо (Загреб)
БАТЕ Борисов

Урна 4
Арис
Рапид (Виена)
ПАОК
Лех Познан
Карпати
Йънг Бойс
Утрехт
Гент
Лoзана
Шериф
Дебрецен
Хайдук (Сплит)