ЦСКА и Левски закъсаха сериозно още в началото на зимната си подготовка. Страхотен сняг, студ и лед скова родното Черноморие, от което потърпевши са и двата ни родни гранда. “Червени” и “сини” от няколко дни тренират съответно в Златни пясъци и Каварна, но нормални занимания не се провеждат, а по-скоро треньори и футболисти се мъчат. Още от вчера Георги Иванов – Гонзо и момчетата му тренираха при обилен снеговалеж и виелици, а днес заниманието ще бъде в зала в Каварна.

Новият треньор на ЦСКА Йоан Андоне ще заложи на дълго тичане в почти 20-сантиметровия сняг в курортен комплекс Златни пясъци. Със сигурност „армейците” няма да могат да тренират на футболно игрище и до края на деня се очаква щабът да вземе решение, дали да бъде сменен лагера с по-топло място в България.

Локомотив (София), Славия, Миньор и Пирин също са на подготовка край Морето и изпитват трудностите на лошите метеорологични условия. Персоналът на хотела, в който са настанени играчите на Пирин, не успял да отиде на работа, за да нахрани “орлетата”./БЛИЦ