ЦСКА и Селтик са постигнали споразумение относно все още неизплатения трансфер на Килиан Шеридън от шотландския гранд при българските “армейци”, научи БЛИЦ. “Детелините” заплашиха клуба от Борисовата градина със съд заради неполучените 250 000 паунда, но вчера двете страни са си стиснали ръцете.
 
ЦСКА и Селтик са подписали документ за удължаване на срока, в който “червените” ще преведат въпросната сума. Парите са разделени на четири транша, като първият трябва да пристигне на сметката на шотландците до 31 март. Останалите три части ще бъдат изплатени съответно до 30 април, 31 май и 30 юни. Ако до края на юни ЦСКА не се издължи до стотинка,  клубът автоматически отива на съд. Според непотвърдена информация в новото споразумение имало клауза, която гласяла, че при ново забавяне от страна на “червените” контрактът на Шеридън на 1 юли ще бъде анулиран и той ще се завърне в Селтик, макар че има подписан тригодишен договор с ЦСКА. От Борисовата градина обаче отрекоха.
 
“Няма такова нещо. Ако не платим до 30 юни, отиваме на съд. Но ние ще изчистим всичко към Селтик в споменатия срок”, категорични бяха от ръководството на ЦСКА пред БЛИЦ.

Шеридън пристигна в ЦСКА през август миналата година. Ирландският национал е роден на 23 февруари 1989 година и е играл в кариерата си за: Селтик, Мъдъруел (Шотл, под наем), Плимут (Англия, под наем), Сейнт Джонстън (Шотл, под наем).