На 19 май стартира 9-ото издание на футболния турнир за Купа Твърдица, информираха организаторите за БЛИЦ. Очаква се и тази година надпреварата да бъде крайно интригуваща и трудно може да се прогнозира кой ще е краен победител.

В градчето, разположено в подножието на Стара планина, за трофея ще спорят детските формации (родени 1998 година) на грандовете ЦСКА и "Левски", както и на още 6 клуба. Талантите от школата на "армейците", водени от бившия защитник на клуба Галин Иванов, попаднаха в Група "А" заедно с Черно море, Сливен и ФК Стара Загора.

В другата група са формациите на "Левски", Чавдар (Етрополе), "Ботев" (Пловдив) и Стандарт (Шивачево).

Турнирът ще бъде открит със срещата между ЦСКА и Сливен, която е на 19 май (четвъртък) от 9:30 часа. За три дни ще се изиграят мачовете от груповата фаза, като завършилите на първите места ще спорят на финала на тунира от 13:30 часа на 22 май (неделя). Тогава ще се изиграят и сблъсъците за 3-о, 5-о и 7-о място.

Всички мачове от надпреварата ще се състоят на стадиона в град Твърдица. И тази година талантите от Стандарт ще се радват на най-масирана подкрепа от трибуните, тъй като Шивачево е само на няколко километра от града - домакин на турнира.

"Теренът е в перфектно състояние. От доста време се подготвяме за турнира и предпоставките за силна надпревара са на лице. Ще се постараем всички отбори да останат доволни, приготвили сме много награди", заяви пред БЛИЦ организаторът на турнира Динко Николов. /БЛИЦ

5_3.jpg

3_9.jpg
4_3.jpg