ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА приема ЦСКА 1948 в мач от деветия кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 20:15 часа. Това ще е пета среща между двата тима на стадион „Българска армия“, като до момента домакините имат три победи, а един двубой е завършил при равен резултат.

Интересното е, че между ЦСКА и ЦСКА 1948 се заформя интересна традиция. До момента няма дерби между двата отбора на „Армията“, в който поне един треньор да се е повторил. За четири мача е имало общо осем различни наставници. Днес отново традицията ще бъде спазена, тъй като „армейците“ и „червените“ са с нови треньори – Нестор Ел Маестро и Николай Панайотов.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

За първи път двата съперника се срещнаха в Борисовата градина на 29 ноември 2020 г. Двубоят беше пред празни трибуни заради ковид мерките. Воденият от Бруно Акрапович ЦСКА записа домакинска победа с 2:0 над тима на Красимир Балъков. На 8 ноември 2021 г. Стойчо Младенов изведе „армейците“ до успех у дома с 1:0 срещу състава на Николай Киров-Белия.

Още през миналия сезон традицията можеше да бъде нарушена, тъй като Саша Илич се задържа начело на ЦСКА в рамките на целия шампионат. Сърбинът обаче беше наказан за първото домакинство срещу ЦСКА 1948 и асистентът му Милорад Пекович се наложи с 1:0 над Любослав Пенев. Последният мач между двата съперника коства на ЦСКА титлата, тъй като под ръководството на Илич „армейците“ направиха 1:1 срещу избраниците на Атанас Рибарски и бяха изпреварени от Лудогорец в класирането.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!