Представители на ЦСКА, Цървена звезда, Динамо (Букурещ) и украински отбор ще участват в инициативен комитет за създаването на Източноевропейската лига. Както е известно, домакинът на срещата днес в София Димитър Борисов вече посрещна част от чуждестранните делегации. Дискусията ще продължи до края на деня, като се очакват още представители на клубове от Източна Европа. Босовете на клубовете обсъждат идеята турнирът да започне още през септември 2012 година.

“Имаме представители на две федерации, на турските авиолинии и на Газпром. В момента са по един-два отбора, но на следващата среща ще бъдат много повече. Няма отбори, които са потвърдили, че ще присъстват, а след това са се уплашили от УЕФА. Но нека да уточним, УЕФА не ни забранява да се съберем днес. Просто инициативата още е в много ранна фаза. За да имаме подкрепа на УЕФА, трябва да й предоставим нещо в готов вид, а сега все още само дискутираме”, заяви босът на ЦСКА Димитър Борисов.

“Може да се получи хубав турнир. Аз проведох една среща с Борислав Михайлов през миналата седмица. Идеята е да не участват само ЦСКА, “Левски”, Литекс и Лудогорец, а останалите отбори, които завършат на пето, шесто и седмо място. Имаме широка подкрепа. От отборите, които поканихме от България само Славия няма представител”, завърши шефът на “червените”./БЛИЦ