ЦСКА уреди контрола с Де Граафшап. Новината бе съобщена от официалния сайт на елитния холандски тим, който завърши на 14-о място в Ередивизие. Срещата ще се играе по време на лагера на “червените” в Ниската земя.
 
Както БЛИЦ първи писа, ЦСКА следи двама играчи на Де Граафшап – Грегър Брейнбург и Юсуф Херси. Между тях, Рихайро Мюленс от Рода и Фуад Идабделхай от НАК Бреда вероятно ще бъде избран замесникът на Александър Тонев, който е пред трансфер в Лех (Познан). По този въпрос обаче ще има яснота далеч преди мача с Де Граафшап.
 
Контролната среща между холандския клуб и “червените” ще се играе на 23 юли (събота) в Целхем от 20:00 часа българско време. Има минимална вероятност двубоят да пропадне, тъй като точно седмица по-късно “армейците” излизат срещу Литекс за Суперкупата на България.
 
БЛИЦ научи, че заради срещата между шампионите и носителя на Купата на страната е пропаднала договорената контрола на ЦСКА с турския Трабзонспор. Проверката трябваше да състои също на 30 юли. Наши източници разкриха, че “червените” имат насрочена проверка на 14 юли срещу гръцкия ПАОК. /БЛИЦ