ЦСКА инфарктно се добра до равенството 2:2 срещу Септември (Спорт) в дерби от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадион "Българска армия" и момчетата на Методи Деянов се радваха на мощна подкрепа от трибуните.

Домакините стигнаха до рeмито с голове в последните четири минути, а изглеждаше, че вече са повалени, пише Viasport.bg.

При мъжете ЦСКА спечели срещу Септември и в двете срещи във "В" група и за Купата на България, като във втората успехът дойде в последните секунди. Също като при юношите, с тази разлика, че резултатът е равен. В тима на Септември U19 от първия отбор бяха "свалени" Асен Чандъров и Георги Русев. За ЦСКА обаче липсваше Павел Головодов. Но пък в редиците на "армейците" половината футболисти са родени 1997-ма, а другата - 1998-ма. Докато в ДИТ има само един играч от титулярния за U19 набор - преминалият това лято от Черноморец (Бургас) Антон Атанасов. На вратата пък бе бившият страж на Славия (1998) Николай Георгиев. Практически това е отборът, станал шампион в Елитната до 17 (само треньорът е различен, сега е Иван Гешев) и на "Армията" играчите от "Драгалевци" демонстрираха отлична сработеност, пише oще Viasport. Обратно, ЦСКА тепърва ще търси облика си, независимо от ударното начало във Варна преди седмица - победата с 2:1 над Черно море.

Георги Русев направи пропуск в началните минути, но малко след това Чандъров се възползва от груба грешка в "червената" отбрана, за да открие резултата. Последва пропуск на Борис Панталеев, при който вратарят Слави Петров показа завиден рефлекс. ЦСКА не застраши сериозно вратата на Георгиев, като изключим няколко мелета и опити за удари на Мартин Нинов. Стражът на гостите веднъж изпусна топката, но нямаше кой да я довкара и бе изчистена в тъч.

След почивката "септемврийци" установиха контрол, като изнесе играта напред. Георги Русев се измъкна от отбраната, но ударът му бе париран от Слави Петров. Малко след това от добра позиция Пантелеев не улучи рамката. В 64-ата минута роденият през 1999 г. Иван Тилев оползотвори хубав пас и наказа нов гаф в тила на домакините - 2:0.

Момчетата на Иван Гешев явно решиха, че са спечелили двубоя и отстъпиха инициативата. Едуард Атанасов имаше добра възможност от свободен удар, но Георгиев бе на мястото си. В 82-ата минута Петър Генчев получи втори жълт картон. Съдията обаче се обърка и мина известно време, преди да отстрани защитника. Това стана след намеса на страничните рефери и делегата. В 84-ата Симеон Великов може би трябваше да прати в съблекалнята и Герман Петров (ЦСКА), който фаулира откъсващ се нападател на гостите. Все още не се виждаше как "армейците" ще стигнат дори до почетно попадение, но трилърът предстоеше. И както често се случва, нужен е един далечен удар, за да извади губещите от дрямката. Пробва го капитанът Кристиян Пешов - получи се много красив гол с шут от около 25 метра. Това стана в 86-ата минута. В 87-ата влезлият като смяна Йоан Маринов удари греда с глава.

В 90-ата Иван Голчев центрира с неудобния отляво на атаката десен крак, но достатъчно точно на главата на друга резерва днес - Марио Йорданов, който изравни - 2:2. Драмата можеше да е пълна, тъй като секунди преди последния сигнал Николай Георгиев изпревари със сантиметри Едуард Атанасов.