Шефовете на ЦСКА са предложили десния бек Йордан Минев на украинския Металург(Запорожие). Мениджърът Николай Жейнов разкри, че ЦСКА е смъкнал цената на защитника на 200 000 евро. Причината е в желанието на клуба час по-скоро да събере пари, необходими за покриването на лицензионните условия. Украинците обаче са отказали да привлекат Данчо Минев, тъй като не могат да заплатят исканата за него трансферна сума. В момента Металург не разполагал с много средства за трансфери.

Минев имаше срок до 10 януари да си уреди трансфер в чужбина, а босовете на червените щяха да го пуснат без трансферна сума. Данчо обаче така и не успя да премине в нито един от желаещите го клубове. Защитникът бе най-близо до подпис с израелския Апоел Кирят Шмона, но в последния момент трансферът пропадна. След това от ЦСКА му предложиха да преподпише договора си с клуба, който изтича през лятото, но при намалена наполовина заплата.

Междувременно тимът от Запорожие, който е на подготовка в турския курорт Анталия, трябваше снощи да предложи договор на Дормушали Саидходжа. Нападателят разтрогна договора си ЦСКА и от известно време кара проби в Металург. Украинците са останали доволни от качествата на Муши и искат да го привлекат. /БЛИЦ