ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА се цели в националния нападател Илиан Мицански. 27-годишният играч изкара два сезона под наем във Франкфурт и Инголщад, но е собственост на Кайзерслаутерн. Треньорът на втородивизионния отбор Франко Фода обаче не планира да използва Мицански през следващия сезон, в който “лаутерите” ще гонят завръщане в елита. Затова германският клуб е готов да продаде българина и или отново да го пусне да играе другаде под наем, пише “Труд”.

Епизодичен интерес към него проявяват австрийски тимове. През последните два сезона Мицански отклоняваше възможности да се върне в България, тъй като гореше от амбиция да се докаже в Германия. Явно и сега прибиране в родината, макар с екипа на ЦСКА, ще бъде резервен вариант за нападателя. Но в подобна ситуация доскоро бе и друг легионер - бившият локомотивец Цветан Генков, който в крайна сметка се върна в родното първенство като играч на “Левски”.

Двамата нападатели са от малцината подвизаващи се в чужбина наши футболисти, които не са играли преди това в голям български отбор. А скоро могат да се изправят един срещу друг в дербито ЦСКА - “Левски”.

Генков и Мицански са в полезрението на националния селекционер Любослав Пенев, като спряганият за армейците нападател осигури на България победното 2:1 над Холандия в Амстердам преди година в контрола, като вкара в последната минута.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ