Ръководството на ЦСКА ще поиска оставката на шефа на Професионалната Футболна Лига Стефан Капралов в понеделник. “Червените” шефове настояват до края на настоящата седмица да бъде определена дата за Суперкупата. Носителят на Купата ЦСКА трябва да премери сили с шампиона Литекс, а двубоят традиционно се провежда преди началото на новия сезон.

На “Армията” са ядосани на Профилигата, след като научили, че тя ще изчака, за да види дали Литекс ще играе мачове в края на юли или в началото на август в предварителните кръгове на Шампионската лига. Ако шампионите имат подобни двубои, финалът за Суперкупата ще се играе вероятно по-късно, когато това е удобно за тях. По този начин обаче се объркват плановете за лятна подготовка на „червените”, които при липсата на дата още сега, няма да са наясно кога ще е първият им официален мач. Ако Литекс имат евромач – ЦСКА ще започне направо в първия кръг на “А” група, ако „оранжевите” са отпаднали – седмица по-рано.

“Това е пълна гавра за ЦСКА. Ние не сме Берое, които миналата година се съгласяваха на всякакви промени. Ние сме ЦСКА и искаме едно единствено нещо – да бъде като в цяла Европа. Да се знае още сега датата за двубоя за Суперкупата, за да може нашият щаб да си направи графика и да проведе нормална подготовка. Как иначе да си уговорим противник от чужбина за официалното представяне? Кога да го поканим? Или може би трябва да му осигурим самолетни билети и малко преди това, ако се наложи да ги местим със седмица по-късно? Надявам се, че всички осъзнават колко безумно е това!”, заяви за Гонг шефът на ЦСКА Димитър Борисов.

“Искаме дата сега. Тя трябва да бъде определена до края на настоящата седмица. Да се знае, ако Литекс имат евромачове – няма лошо. Ще играят сряда - събота – сряда. Това не е нещо ненормално във футбола. Ако не се определи дата, директно ще поискаме оставката на Стефан Капралов и ще преосмислим евентуалното си участие в този мач”, допълни Борисов./БЛИЦ