ЦСКА ще иска служебни загуби за Левски за всеки мач до края на полусезона, в който участие вземе завърналият се на "Герена" Димитър Телкийски.

От "Армията" се уповават на правилника на ФИФА за статута и трансфера на играчи, информира "24 часа". Взети са под въпрос членове, упоменати като задължителни за националните федерации. От чл. 5, т. 3 и чл. 6 може да се направи следното обобщение - футболист може да бъде картотекиран в клуб като свободен агент извън период за регистрация, ако е станал свободен агент до кроя на предишния период за регистрация. Въпросният трансферен прозорец затвори в началото на септември.

Шефовете на ЦСКА са се запознали с написаното в правилника и само чакат евентуално участие на Мечо, за да опитат да задълбочат още повече кризата на "Герена".

В Левски обаче са напълно уверени, че това няма как да се случи. "Димитър Телкийски вече има картотека. Само чакаме жълтата му карта и е вероятно той да играе още в неделя срещу Берое. Ние сме направили проверка в БФС и сме уверени, че всичко е редовно. Всички останали нека да си четат букви и правилници. А после нека подават жалби. Ако искат и до арменския поп да се жалват. Ще им кажа едно - няма как да ги огрее", заяви пред "24 часа" спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо.

Още с първите си тренировки на "Герена" Телкийски доказа думите си, че е в добра форма. Във вторник Мечо официално разтрогна договора си с Амкар и се завърна при "сините". /БЛИЦ