ЦСКА падна с 1:3 от Порто в последния си мач от груповата фаза на Лига Европа. Загубата можеше да бъде далеч, далеч по-голяма, ако “драконите” не се бяха смилили над своя съперник. Заблуда е да се твърди, че “червените” се държали добре на терена и отстъпили битката с високо вдигната глава. Нищо подобно. В Порто се видя истинското лице на ЦСКА, което ни показа, че то няма нищо общо с Европа. И с онези евроуспехи от преди години. Те са далеч в историята – пожълтели и потънали в прах.
 
Днес ЦСКА е бледо копие на името си. ЦСКА няма нищо общо даже и с отборите, които са на средно европейско ниво. Победата във Виена над Рапид бе напълно заслужена, но тя е едно огромно изключение от жестоката действителност.
 
Вината обаче не е нито в Милен Радуканов, нито във футболистите. Виновни са господата, стоящи най-горе в “червената” йерархия. Те имат само един изход – да намерят купувач и да продадат акциите си. Снощи ЦСКА изчезна от Европа, но съвсем скоро може да се стопи и от футболна карта. БФС сложи край на търпението и днес размаха заплашително пръст. За да спре “армейската” агония, просто е нужен нов собственик, за да тръгне всичко от начало.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ