Играчите, които ЦСКА взима от Локомотив (Пловдив) след оттеглянето на Константин Динев, ще могат да играят за “червените” в Лига Европа, но чак от груповата фаза.
 
Според правилата на УЕФА, ако футболист е играл в предварителните кръгове на евротурнирите за един клуб и после бъде трансфериран в друг участник отсъщия турнир, то той има право да се състезава за втория си тим чак в груповата фаза, но при условие че първият му отбор не се класира за групите.
 
Преди груповата фаза няма възможност играчите, които преминават в ЦСКА от Локомотив (Пловдив), да участват в мачовете от Лига Европа.
 
До груповата фаза “червените” трябва да елиминират словенския Мура на реванша от втория квалификационен кръг в четвъртък (26 юли). След това “армейците” ще трябва да се справят с Арсенал (Киев) в третия кръг. За класирането в групите на Лига Европа ЦСКА ще има и трети съперник, който ще срещне в плейофа.

Бразилският нападател Мишел Платини, португалецът Тенгариня и очакващите да подпишат договор с Райс Мболи и Александру Пакурар може да бъдат картотекирани за Лига Европа едва за третия квалификационен кръг. УЕФА не позволява регистрирането на нови играчи в двата мача от един кръг.