ЦСКА е на път да изпусне поне 5 милиона лева от решението на клубното ръководство начело с Александър Томов да откаже идеята на гиганта IMG за изграждането на нов стадиона, на който "червените" да домакинстват заедно със Славия. Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов разкри какви биха били облагите и за двата клуба, ако модерното съоръжение бъде издигнато на "Овча Купел". В Борисовата градина проектът не би могъл да се осъществи, тъй като там няма минерална вода, каквото било изискаването на американския концерн. А и освен това изграждането на новия стадион би затрило по-голямата част от зелените площи в центъра на столицата. При гостуването си в студиото на btv action Венци Стефанов говори подробно за проекта, който Славия смята да осъществи, след което на бижуто със сигурност поне още един клуб ще пожелае да домакинства. По думите на боса на "белите" само ръководството на ЦСКА е склонно да избяга от 5-6 милиона лева.

"В българския футбол липсват интелигентните ръководители. Според мен управляващите злоупотребяват, че ще помагат на клубовете за изграждането на нови стадиони. Ние също бяхме лъгани", започна Стефанов.

"Имахме сериозни обещания за държавна помощ за изграждане на стадиона ни, които не се сбъднаха. И затова решихме сами да се справяме. Установихме контакт с IMG, те се съгласиха да инвестират в съоръжението ни. За това нещо Славия ще получава 3 милиона лева, а ЦСКА около 5-6 милиона. Да, ще играем на един и същ терен, но така е и с Интер и Милан, Байерн и Мюнхен 1860... Държавата няма да даде един лев. През 2015 година този стадион, който ще е същинско бижу, ще може да приема надпревари от всякакво естество, а не като куцата зала в столицата, която не може да приеме лека атлетика заради 6 метра", коментира босът на Славия.

"Инвеститорите са останали като гръмнати обаче от въпросите и съмненията на онзи евродепутат и настоящ ръководител в ЦСКА. Разкриха ми, че ги е притискал за пари. Питал е за комисионни. Хората идват със свои пари, готови са да инвестират в изграждането на новия стадион. Държавата не вади нищо. Това нещо остава да се ползва и от внуците ни след време. Аз няма да си го взема с мен. ЦСКА щом не са съгласни, ние няма да се откажем. Със сигурност друг клуб ще поиска да играе на истинско бижу. А и кой освен ръководителите на ЦСКА би избягал от 5 милиона? Явно за тях тези пари са нищо. Те от акциите сега ще вземат 5-6 милиона сигурно. Аз дори не ги знам как продават акции, защото нямат право да го правят. За да се случи това, трябва през последните години клубът да е на печалба, а това не е така", добави Стефанов.