ЦСКА в лицето на боса си Гриша Ганчев е имал готовност да плати над 300 000 евро вчера, за да падне забраната за трансфери и да привлече нов футболист, научи БЛИЦ. От отсрещната страна обаче не реагирали навреме и това забавило процеса. Така „червените“ пропуснаха възможността да вземат креативен халф до полунощ снощи, когато трансферният прозорец у нас затвори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че ЦСКА дължи въпросната сума на бившия играч на тима Серджо Филипе Диас Рибейро - Сержиньо и на неговия мениджър Франсиско Морено Руано.

Двамата обаче се забавили при оформянето на необходимата документация. Припомняме, че подобно туткане имаше и от страна на Юнес Бенжелюн. Тогава, за разлика от сега, ЦСКА не беше притиснат от времето заради затварянето на пазара.

„Беше договорен добър халф, който щеше да дойде под наем до края на полусезона срещу 100 000 евро. Нещата обаче не се получиха поради независещи от нас причини. Футболистът наистина си заслужаваше да дойде в България, а всичко се разви в последния момент, защото тогава той се съгласи на офертата. Това се случи в деня на затварянето на пазара. Беше задвижен на секундата въпросът за разплащането със Сержиньо и Руано, но те се забавиха. Не вдигаха, не отговаряха, макар че те ще получават, а няма да дават пари. И така изпуснахме срока да вземем халфа“, признаха източници на БЛИЦ от Борисовата градина.

Ако плати днес, утре или тези дни на Сержиньо и Руано, ЦСКА също ще може да взима нови футболисти, но само свободни агенти.