Един от най-добрите футболисти на ЦСКА през миналия сезон – Спас Делев, бе картотекиран в последния момент за днешното дерби с Левски, научи БЛИЦ. Причината за забавянето бе неплатената сума, която “червените” дължат на бившия му клуб Пирин за правата на играча.

От ръководството на “орлетата” бяха подали сигнал до БФС и именно заради него Делев не игра в мача от Лига Европа срещу Клифтънвил. Със сигурност той ще пропусне и гостуването в Северна Ирландия, тъй като за този кръг няма картотека в турнира.
 
В същото време стана ясно, че две от новите попълнения на ЦСКА – защитникът Марко Еспосито и нападателят Кристиан Тибони, няма да вземат участие във вечното дерби. Още вчера БЛИЦ предупреди, че двамата чакат жълтите си карти, които трябва да бъдат изпратени от италианската федерация.
 
Оказа се, че с трансфера на тези документи се занимава италианска лелка. “Женицата, която е на сериозна възраст, работи само по три часа на ден. Тя се занимава с трансферите в италианската Серия “Б”. Именно нежеланието на въпросната леля да работи извънредно провали картотекирането на Тибони и Еспозито за двубоя с Левски”, обясняват от ръководството на ЦСКА./БЛИЦ