Легендата на ЦСКА и българския футбол Крум Янев почина на 24 август на 83-годишна възраст.

Ето какво пише в официалния сайт на ЦСКА по повод кончината на великия Крум Янев:

Армейци, напусна ни едно от най-светлите имена в историята на любимия ни отбор! Отиде си Крум Янев! Той не бе просто една от многото легенди на клуба, той бе пример. На терена, после на трибуните и винаги в живота! Дори и на преклонна възраст, не минаваше ден, в който бате Крум да не дойде на своя стадион, да изпие любимата си чаша кока кола, да види приятелите си, да види почитателите си, да бъде добър с всички! Той обичаше всички нас. Отиде си един успял мъж. Успял в спортната си кариера, реализирал себе си и след това. Беше мъдър, беше истински. Познавахме го, но се гордеем, че той познаваше нас!

Личности като Бате Крум се раждат рядко. Но се раждат. Той вярваше в това, защото вярваше в хората! А ние вярвахме на него. И така до сетния му ден. До днес. Крум Янев си отиде, но остана в нас. Във всеки един от нас. Тези, които общуваха с него са щастливци. Останалите са късметлии, че са му били съвременници.

Той бе богатство! За ЦСКА, за привържениците, за спорта, за България! Той е историята на ЦСКА! Пътуваше с отбора, пътуваше с личния си автомобил. Не жалеше средства, не жалеше здравето си. Не изостави никого. Следваше сърцето си! Следваше отбора си! Следваше ЦСКА! Затова всеки стадион беше една идея по-приветлив, щом видехме бате Крум на трибуните! Сега е на небето. И ще ни гледа оттам, и ще ни помага оттам, и пак ще стиска палци за любимия ЦСКА с чаша кока кола в ръка. Ще е с нас! Няма да ни изостави! Никога не го е правил! А ние ще гледаме звездите вечер, знаейки, че той е една от тях! Светла и ярка, като живота му сред нас.

Да сведем глава пред паметта му! Няма да бъдеш забравен, бате Круме! Винаги когато ЦСКА играе, ти ще си с нас! Ти ще си с твоя ЦСКА! А ние ще те помним, защото беше Човек! Беше армеец, беше победител! И научи много хора на това! Сигурни сме, че има на какво да научиш и тези на небето!

Почивай в мир, бате Круме! За нас простосмъртните, ти отдавна си безсмъртен!

ЦСКА София