Мачове срещу белгийските грандове Брюж и Генк са сред вариантите за съперници на ЦСКА във втория летен лагер. Но това ще стане, ако клубът избере Холандия за своя база. Условията за подготовка в Страната на лалетата са по-високи финансово, отколкото във вариант №2 - Австрия. В Холандия ще е и испанският Сантандер, който също е готов да играе с ЦСКА.

"Червените" трябва да платят капаро в следващите дни, за да не пропадне лагерът в Ниската земя. Треньорът Стойчо Младенов ще заведе отбора първо в Боровец, а на 23 юни потегля към чужбина, информира "Труд". Засега обаче няма нито един нов футболист. Разговаряно е по няколко имена за селекция. Но засега единствен (почти) сигурен изглежда Маркиньос от Локо (Сф). Бразилецът се връща, ако не си намери отбор в чужбина.

Главният акционер Александър Томов гарантира, че Младенов няма да напусне ЦСКА. Треньорът каза, че е изпълнил моралния си ангажимент в последния сезон и никой не би имал право да го съди, ако някой ден си тръгне. Но не е уточнявал кога ще е този "някой ден". Заради работата по селекцията Младенов още не излиза в лятна почивка. Треньорът събира отбора на 7 юни за медицински тестове.