ЦСКА победи Славия с 2:0 на стадион “Българска армия” и прекъсна серията от две поредни загуби в първенството. След този успех отборът се изравни на върха в класирането с по 28 точки. Точни за “червените” днес бяха Иван Стоянов и Спас Делев. Любо Пенев води отбора от резервната скамейка, въпреки че подаде оставка в петък. Ръководството ще реши дали да приеме оставката на наставника на утрешното заседание на Управителния и Надзорния съвет.

С началото на двубоя феновете започнаха да скандират името на Любо Пенев, като бяха разпънали и транспарант в сектор “Г”: “Любо, остани заради нас”. В ложите на стадиона бе и националът Мартин Петров.

Мачът премина с почти постоянен превес на домакините. Още в 6-ата минута Мишел Платини, който получи дълъг пас от Тодор Янчев, надбяга защитник на Славия и останал сам срещу вратаря на “белите” стреля в аут. В 18-ата минута и гостите имаха шанс да реализират, но Кавдански не успя да засече с крак центрирането от корнер в полето на Здравко Чавдаров.

В 21-ата минута съдията даде фаул в полза на ЦСКА пред наказателното поле за нарушение на Роберт Петров срещу Мишел Платини. Треньорът на Славия Вили Вуцов до този момент на два пъти получи забележка от главния рефер Александър Костадинов. При изпълнението на фаула от Иван Стоянов, стената се приближи доста до топката и съдията повтори удара. При втория шут Иван Стоянов прати топката във вратата за 1:0.

Това вбеси Велислав Вуцов, който хвърли вратовръзката си и напусна резервната скамейка на “белите”. До края на полувремето Платини и Руи Мигел имаха шанс да стрелят към вратата на Славия, но стражъг М`Боли бе безпогрешен.

Началото на втората част започна с попадение за “червените”. В 48-ата минута Спас Делев получи топката на границата на наказателното поле, финтира защитник в бяло, стреля, топката се отби в горната греда и влетя в мрежата за 2:0. В 58-ата минута Платини бе изведен в наказателното поле, но се забави и бе затворен от Стоян Георгиев. Играчът на Славия получи контузия и бе заменен принудително. В 64-ата минута този път Руи Мигел влезе в наказателното поле, можеше да стреля, но се забави и Кавдански му отне с чист шпагат.

В 77-ата минута влезлият като резерва в състава на ЦСКА Благой Пасков остана сам срещу вратаря на Славия, но не успя да стигне до топката, стражът излезе и с крак изби, след което Спас Делев шутира отдалеч, но прехвърли вратата. До края на мача и двата отбора не създадоха голови положения и заслужено ЦСКА стигна до трите точки./БЛИЦ

Мачът по минути тук

ЦСКА - Славия 2:0
1:0 Иван Стоянов (26), 2:0 Спас Делев (48)

ЦСКА: 1.Здравко Чавдаров, 24.Уго Баес, 2.Павел Виданов, 13.Александър Бранеков, 52.Йордан Минев, 5.Тодор Янчев, 20.Николай Манчев (55 - Янко Сандански), 77.Спас Делев (90 - Тодор Тимонов), 10.Руи Мигел, 73.Иван Стоянов, 22.Мишел Платини (75 - Благой Пасков)
Резерви: 27.Ивайло Петров, 19.Апостол Попов, 37.Росен Колев, 36.Янко Сандански, 8.Тодор Тимонов, 29.Благой Пасков, 7.Владимир Манчев

Славия: М`Боли, Кавдански, Стоян Георгиев (59 - Александър Младенов), Радослав Димитров, Роберт Петров, Николай Петров, Борислав Георгиев, Павле Попара (70 - Дидак Гонсалес), Тодор Колев (30 - Галин Иванов), Жуниор, Едуардо Дубала
Резерви: 12.Емил Петров, 15.Георги Богданов, 18.Р. Ангелов, 17.Яшар, 33.Г. Иванову 24.Дидак Гонсалес, 7.Александър Младенов

Стадион "Българска армия"
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони:
Руи Мигел, Янко Сандански (ЦСКА), Дубала, Тодор Колев (Славия)