ЦСКА е на загуба с 11 милиона лева само за първата година от управлението на "Титан". "Червените" са похарчили през 2009-а общо 13.75 милиона лева. Само заплатите и осигуровките са повече от 9 милиона.

За същото време ЦСКА е изкарал едва 2.71 милиона от продажби на билети, тв права и реклама, пише "7 дни спорт". Това става ясно от счетоводния баланс на клуба, публикуван в търговския регистър.

Оказва се, че "Титан" издържа ЦСКА, като дава пари назаем на футболния клуб. Повече от 10 милиона лева са влезли като кредит от холдинга за сметопочистване във футболния клуб. Отделно има над 12 милиона лева дългове. В годишния си одит ЦСКА признава, че отива на лошо с толкова много задължения.

При Александър Томов губеха много, при "Титан" - още повече, пише още изданието. Поне така излиза от счетоводния баланс на ЦСКА, публикуван в търговския регистър.

Във футбола да си втори, не е чак толкова страшно. И да нямаш добър нападател, пак не е проблем - все ще се намери някой да ритне топката във вратата. Но да губиш милиони, вече е лошо. Днес не даваш заплати, утре затъваш в дългове. Накрая ти хлопват кепенците и толкоз. Този филм го гледахме при Томов, върви и сега, ама е още някъде по средата.

Милиони назаем от "Титан"
През 2009 г. в ЦСКА се е наливало като в каца без дъно. Основно чрез заеми за 12.26 млн. Ама не от банки. В България май няма банка мераклийка да кредитира ЦСКА. Затова заемите са основно към "Титан". Собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов са вкарали над 10 млн. лв. в ЦСКА. Само че не от меценатство, а като кредит. Нормално - като няма откъде другаде, караш на заеми. И при Лупи беше така с едни 11 милиона, гарантирани с активи на "Кремиковци". Друг е въпросът кога ще ги върнеш и дали изобщо ще ги върнеш. 5.34 млн. идват от фирмата - собственик на ЦСКА, "Титан Спорт". Други 3.59 млн. са от "Титан АС" - тази, която чисти София. От холдинга са отпуснали отделно един милион. Бургаското подразделение дало 243 000 лв.

Заплати като за Световно
На терена ЦСКА не е спечелил нищо. Нито титла, нито купа. Обаче раздават заплати като за Световно. 8.76 млн. лв. са отишли за футболистите и чиновниците на "Армията" през 2009 г. Като им сложиш и осигуровките, стават над девет. Лупи ряпа да яде. И при него се раздаваха луди пари. Бившият началник прави, струва, ама не можа да мине границата от осем милиона. "Титан" обаче прескочи и тази летва. Уж казаха, че намаляват заплатите. А излезе, че са ги увеличили. Иди ги разбери.

Къде отидоха парите от УЕФА
Някой ще каже - а какво стана с парите от Лига Европа? С онзи един милион евро? Ами, похарчили са го и него. Той е описан в графата "Други приходи и разходи", където крайният резултат е отрицателен. Над 800 000 лв. от тези пари отишли за представителни разходи и командировки в чужбина. Останалото е за лагери, подготовки, комисиони, наеми и каквото се сети човек още.

Приходи малко, ама от сърце

ЦСКА обаче има и приходи. Малко, ама от сърце, дето има една дума. От продажби са изкарали 2.7 млн. лв. Най-много са парите от реклама - 1.31 млн. лв. От тях 650 000 са от спонсора "Космо България Мобайл". 828 000 лв. са влезли в ЦСКА от продадените билети за миналата година, основно от мачовете с Левски, Динамо (Москва), Фулъм, Рома и Базел. 122 000 лв. идват от абонаментни карти. От тв права "червените" са взели още 410 000 лв. И толкова. Няма нито стотинка от продажби на футболисти - нали през 2009 г. на "Армията" само купуваха, а не продаваха. Година по-рано при Томов пък само продаваха, за да вземат едни 9.8 млн. лв. И след това да ги похарчат. Защото в ЦСКА това им е работата - да харчат пари. В повечето случаи на вятъра.