Пореден чилийски национал попадна в плановете на ЦСКА за зимна селекция. “Армейците” са хвърлили око на дефанзивния халф на Универсидад Католика Франсиско Андрес Силва Гаярдо.
 
Както БЛИЦ първи писа, в списъка с набелязаните от “армейците”  футболисти има още трима чилийски национали – Фабиан Орелана, Чарлз Мариано Арангис Сандовал и Нелсон Реболедо Тапия.
 
Франсиско Андрес Силва Гаярдо през цялата си кариера е играл за Универсидад Католика. 178-сантиметровият халф има 104 мача за родния си клуб.
 
Той може да дойде на “Армията” като свободен агент, тъй като договорът му с чилийския клуб изтича след Нова година, пише “Тема Спорт”. В Универсидад полузащитникът получава по 6500 евро на месец, а се очаква ЦСКА да му даде пари на ръка и заплата от 12 000 евро.
 
През лятото на 2010 г. Франсиско Андрес Силва Гаярдо е бил пред трансфер в Лече, но не се е стигнало до сделка заради ограничение на бройката за чужденци извън ЕС. Има четири мача за националния отбор на Чили и взе участие в срещата с Перу (1:0) от Копа Америка през това лято.