ЦСКА набеляза заместник на разочарованието Килиън Шеридън след успеха на "червените" с 2:0 срещу Черно море за Купата на България. Става въпрос за нападателя на "моряците" Георги Божилов, чийто прогрес този сезон е невероятен.

В ЦСКА само могат да си скубят косите за дългуча, тъй като Жоро е техен юноша. Момчето избяга още на 18 години в Нафтекс за смешни пари заедно с вратаря Владо Стоянов и защитника Орлин Старокин. Милен Радуканов е впечатлен от универсалните качества на Божилов, пише "Стандарт". Освен че вкарва голове, той пази отлично топката и има чувство към паса. Пари за тарана ще бъдат осигурени от продажбата на ирландския национал Шеридън.

В ЦСКА обаче трудно ще спрат най-добрия си футболист Спас Делев за чужбина. И срещу Черно море талантът беше наблюдаван от руски емисар. Импресариото седеше в ложите с мениджъра на Спас - Николай Жейнов. Според запознати става въпрос за представител на една от акулите в този бизнес на руския пазар. Емисарят вероятно ще наблюдава Делев и срещу Литекс в събота.

Сериозна критика Спаско отнесе от мениджъра си Ники Жейнов. Нисичкият нападател се разкарваше след мача пред стадиона по къс ръкав. "Спасе, облечи се, ще настинеш бе, човек", ядоса се Жейнов.

Делев обаче не се трогна. Все пак миналата година Спаско скача на Йордановден за кръста в родното си село и явно има склонност към моржуване. /БЛИЦ