ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 3:1 в 1/8-финал от турнира за Купата на България и продължава към следващата фаза, където вече са Струмска слава и Локомотив (Пловдив), надвили Черноморец Балчик с 3:1 и Дунав с 2:1.

Двубоят на "Българска армия" започна с натиск на ЦСКА, като "червените" можеха да поведат още в 12-ата минута след удар на Антов след удар извън наказателното поле. Три минути по-късно Рубен Пинто откри резултата при сходна ситуация и силен удар от дистанция.

Попадението накара "тигрите" от Бистрица да покажат зъби и в 20-ата минута Ивайло Лазаров можеше да изравни, но се размина на сантиметри с целта. Между 30-ата и 34-ата минута Малинов и Десподов на два пъти матираха отбраната на Витоша, но нападателят първо не уцели вратата, а след това стреля в тялото на вратаря.

В последната минута на първата част Витоша отново проби през центъра и можеше да се надява на нещо, ако извеждащото подаване към Наско Милев не бе спряно в последния момент от Бодуров.

Втората част започна с по-активна игра на ЦСКА, но без т.нар. чисти положения за гол. Джеферсон и Мауридес бяха близо до това да застрашат вратаря на Витоша - Християн Василев през първия четвърт час на втората част, но не бяха прецизни в последния удар.

След малко повече от час игра треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи много важна смяна и освежи атаката с Али Соу, появил се на мястото на пасивния Мауридес.

Присъствието му веднага се усети, а партньорството му с Кирил Десподов беше просто перфектно. Десподов на два пъти проби по левия фланг и сервира топката на Соу на границата на вратарското поле и само за няколко минути от 1:0, резултатът стана 3:0 за "армейците".

Класическият резултат внесе настроение у ЦСКА и "червените" създадоха още няколко бързи атаки, макар незавършили с гол. Витоша пък не се отказа до края и все пак стигна до гол след разбъркване пред вратата на ЦСКА, когато Милчев успя да стигне до топката и да я ритне в мрежата за крайното 3:1.


ЦСКА - ВИТОША 3:1
1:0 Рубен Пинто (15'), 2:0 Али Соу (74'), 3:0 Али Соу (76'), 3:1 Михаил Милчев (91')


По-интересното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
1' Треньорът на националния отбор по футбол Петър Хубчев наблюдава срещата на живо.
2'  Чорбаджийски остана непокрит в наказателното поле, стреля с левия крак, но не уцели вратата.
12'  Много хубав удар на Антов извън наказателното поле, топката летеше към горния десен ъгъл на вратата на Витоша, но Християн Василев се протегна и отби в корнер.
15'  ГООООЛ за ЦСКА!!! Рубен Пинто бележи за 1:0 след силен удар от границата на наказателното поле.
19' Едвин Джеси се измъкна зад гърба на отбраната на Витоша, но атаката е спряна заради засада.
20'  Първа сериозна възможност за Витоша! Ивайло Лазаров получи на границата на наказателното поле и стреля, но на сантиметри от страничния стълб.
28' Удар на Петко Цанков по посока вратата на ЦСКА, но топката прелита високо над вратата.
30'  Малинов изведе Десподов в наказателното поле, нападателят опита удар с външен фалц, но бе застигнат от съперник и ударът му не се получи.
34'  Отново Малинов и Десподов комбинираха отляво, но ударът на играча с номер 19 срещна тялото на вратаря на Витоша.
38' Центриране към Мауридес на втора греда, последва неточен удар към опразнената врата, но има и засада.
42' Играта е спряна за оказване на медицинска помощ на Рубен Пинто.
44' Мауридес игра с глава след центриране от левия фланг, но стреля твърде неточно и не уцели вратата на съперника.
45'  Остра атака на Витоша, опит за извеждащ пас към Наско Милев, но Бодуров прибра топката и спря нападението на съперника.
45+1' Край на първата част.

46' Начало на втората част.
48' Десподов опита да пробие по десния фланг, но си помогна с ръка срещу бранител на Витоша.
55'  Добра възможност за ЦСКА, остро центриране отляво на Малинов, вратарят на Витоша избива, Джеферсон опита удар, но ударът му е блокиран.
57'  Десподов центрира от фаул, Мауридес остана непокрит, но ненесе слаб удар, който бе уловен без проблем от Василев.
60' Ивайло Лазаров центрира от фаул към вратата на ЦСКА, Стипица боксира топката.
70'  Али Соу намери Десподов пред наказателното поле и пряк свободен удар  за ЦСКА. Десподов стреля, но Василев се намеси блестящо.
74'  ГООООЛ за ЦСКА!!! Десподов надбяга няколко бранители на Витоша по левия фланг, пусна към Али Соу на границата на наказателното поле и 2:0 за ЦСКА.
76'  ГОООЛ за ЦСКА!!! Десподов и Соу повториха ситуацията и 3:0 за "червените" с идентично попадение във вратата на Витоша.
81'  Али Соу достигна топката отляво, опита нещо средно между удар и центриране, което едва не беше засечено от Будуров.
90' Ивайло Лазаров стреля от дистанция към Стипица, но вратарят на ЦСКА се справи.
91'  ГОООЛ за Витоша!!!  Михаил Милчев вкара почетен гол за Витоша след центриране и разбъркване пред вратата на "червените".
90+3' Край на срещата!

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

CSKA SofiaЦСКА: 1.Данте Стипица, 3.Жеферсон, 5.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 26.Валентин Антов ( 7.Жоржиньо), 11.Станислав Манолев, 15.Кристиан Малинов, 6.Рубен Пинто  ( 16.Жанио Бикел), 8.Едвин Джеси, 19.Кирил Десподов, 9.Мауридес ( 22.Али Соу) 
Резерви: 30.Витаутас Черниаускас, 27.Борис Секулич, 25.Стивън Перейра, 20.Тиаго Родригес

BistritsaВИТОША: 97.Християн Василев, 2.Тодор Гочев  ( 6.Румен Гьонов), 94.Михаил Милчев , 24.Георги Купенов, 18.Петко Цанков , 7.Кристиян Кочилов , 88.Ивайло Лазаров, 11.Даниел Кутев ( 4.Кристиян Узунов), 66.Иван Вълчанов, 96.Наско Милев ( 10.Георги Амзин), 99.Стефан Христов
Резерви: 12.Николай Георгиев, 5.Венцислав Бонев, 17.Михаил Петров, 9.Ангел Стоянов

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Петър Костадинов
Легенда:                

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19