Вратарят Райс Мболи вече е собственост на ЦСКА, разбра БЛИЦ. Не става въпрос за преотстъпване, както първоначално се появиха информации, а за покупка. Преди малко босовете на Славия и “червените” – Венци Стефанов и Димитър Борисов, се споразумяха по сделката. Мболи от днес е играч на ЦСКА, а любопитното е, че 31-кратните шампиони няма да платят огромната сума от 1 милион евро, която предварително бе поставена върху алжирския национал. В договора на вратаря обаче упоменато, че при негов трансфер зад граница голяма част от парите ще влязат в касата на Славия. Според непотвърдена информация процентите са над 70.

“Няма как да дадем Мболи на ЦСКА под наем, защото от началото на сезона той има изигран официален мач за нас. Това беше в двубоя с Калиакра, който загубихме с 0:1. Поради тази причина правата му ще бъдат откупени от ЦСКА. Имаме писмена договорка до точно определен срок те да ни платят парите. Сумата остава в тайна”, заявиха пред БЛИЦ от ръководството на Славия.

“Червените” имаха и друг вариант – аржентински вратар от Ривър Плейт, но след като се разбраха да купят Мболи, а не да го вземат под наем, се спряха на алжиреца.