Босовета на ЦСКА нямат никакво намерение да плащат 420 000 лева на Сливен, които бяха поискани от президента на "войводите" Йордан Лечков. Това може да доведе до нов огромен скандал в българския футбол.

Крайният срок за подаване на документи за лиценз на българските клубове е днес, 31 март, като дотогава всички взаимоотношения между различни отбори, играчи и институции трябва да бъдат уредени. Вицепрезидентът на БФС и почетен президент на Сливен Йордан Лечков за пореден път се закани, че ако ЦСКА не му плати 420 000 лева в определения срок, армейците няма да получат лиценз.

От Борисовата градина контрираха, че това няма да стане, тъй като имат забрана от съдия-изпълнителя Милен Бъзински да превеждат пари по сметките на Сливен -т.е. няма да платят на Лечков, тъй като, според ръководството на ЦСКА, по този начин се нарушава законът и червените могат да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Армейците стигнаха дори по-далеч, като обявиха, че няма да търпят изнудване от страна на БФС по този въпрос. Към този момент БФС няма никаква представа как да реши случая, тъй като всяко решение на съюза ще предизвика огромно напрежение в родния футбол, пише "Тема Спорт".

От едната страна стоят интересите на вицепрезидента на БФС, а от друга - на ЦСКА, на който вече веднъж бе отнет лицензът при странни обстоятелства. За неловкото положение, в което е поставен БФС, говори и изказването на секретаря на Лицензионната комисия Красин Кръстев, който заяви:

"ЦСКА трябва да уреди своите дългове. Това става по три начина - като ги изплати, разсрочи или заведе съдебен иск. Ако нито едно от трите неща не е изпълнено, положението става деликатно."

От изказването на Красин Кръстев става ясно, че един вид хем Лечков е прав, хем има законов начин ЦСКА да не плати чрез процедурни хватки и да вземе лиценз, но всичко зависи от тълкуването на законите от БФС. /БЛИЦ