Ръководството на ЦСКА обяви план за зимната подготовка. След като до днес (4 януари) не се знаеше абсолютно нищо около подготвителния лагер на тима, на официалния сайт беше публикувана обширна информация. Станаха ясни точните дати за тръгване и прибиране от лагерите, но...в плана няма нито една официално заложена дата за контрола. Днес, на 4 януари, ЦСКА все още не е обявил нито един съперник за зимната си подготовка. На 8 януари ще бъде представен новият треньор, който ще наследи Стойчо Младенов, а на 10-ти отборът заминава за Алания (Турция).

Ето планът за зимна подготовка на ЦСКА:
04.01 – медицински прегледи
05.01 – медицински прегледи
06.01 – почивка

07.01 – на стадион „Българска армия” в 10:00 часа, започва първата тренировка на ЦСКА за 2013 година, под ръководството на Сашо Борисов. Заниманието е открито за представители на медиите и феновете.

08.01 – 10:00 часа тренировка на стадион „Българска армия” – закрита

08.01 – пресконференция на стадион „Българска армия” в 15:00 часа, на която ще бъде представен новият треньорски екип, както и новите попълнения в отбора

09.01 – 10:00 часа тренировка на стадион „Българска армия” – закрита

10.01 – отпътуване за лагер в Алания, Турция, излитане от аерогара „София” в 10:00 часа

ЦСКА София ще се подготвя при изключителни условия в предвидения петзвезден хотел в курорта. За нуждите на отбора, от организаторите е предоставен персонален терен, автобус и автомобили за треньорското ръководство, които ще бъдат с ексклузивна брандировка.

За пръв път футболистите ще бъдат настанени в апартаменти, а треньорското ръководство във ВИП - такива. Предвидени са по две тренировки на ден, както и една контрола за този период, като съперникът ще бъде уточнен до заминаването.

25.01 – прибиране в София
26.01 – почивка
27.01 – почивка

28.01 – занимаване за втори подготвителен лагер в Алания, Турция.

Условията предоставени на ЦСКА София също са ексклузивни и са сходни с горепосочените. За пръв път български тим ще има възможност да отседне в конкретния суперлуксозен хотел. За този етап организаторите предлагат участие в турнир с отборите на Торпедо (Москва), Заглебие (Любин), Динамо (Тбилиси) или ФК Минск. При необходимост спортно-техническият щаб ще договори допълнителни контроли на място.

14.02
– прибиране в София

Забележка: ЦСКА София си запазва правото на леки изменения в предначертания план при желание от страна на новия старши треньор и неговият екип. Часовете на пристигане и заминаване от и за Турция, както и програмата на отбора след 14.02 ще бъдат съобщени допълнително.