Феновете на Спартак (Плевен) са особено притеснени през последните дни, тъй като по неофициална информация от ЦСКА оказват натиск на БФС мачът за Купата да се премести в Ловеч, защото бил рисков, а стадионът в Плевен - опасен. На този етап няма никакви официални индикации за това, а от ръководството на Спартак също не са коментирали въпроса, пише сайтът „Плевен утре”.
 
"Че е опасен, опасен е, но само секторите, които не се използват. Имаме лицензиран за професионалния футбол сектор "А" и следователно той може да приеме 3000 души, а останалата част от стадиона да бъде затворена", коментират феновете във форума на фенсайта на Спартак.
 
"Да приемем, че мачът си остане в Плевен - нали се сещате, че на стадиона ще искат да влязат поне 3-4 пъти повече от позволените 3 хиляди. На входа ще трябва да има жандармерия, за да ги спре да влязат на стадиона. Ще има сблъсъци и безредици според мен. Всеки ще се напъва да бъде от тия 3 хиляди. Ситуацията ни е доста заплетена", допълва друг привърженик.
 
Припомняме, че полицията отказа да охранява двубоя между Спартак и ЦСКА през 2011 г. заради състоянието на стадиона и риска от инциденти. Все пак с усилията на доброволци, стюарди и охранителна фирма всичко мина благополучно. Към днешна дата съоръжението определено е в по-добро състояние, но при всички случаи ще е нужна страхотна организация, която да гарантира сигурността на хилядите, които се очаква да изпълнят трибуните.
 
Все още няма насрочена дата и час за осминафиналния сблъсък. Възможните варианти са три - 27 октомври (вторник), 28 октомври (сряда) и 29 октомври (четвъртък).
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА