Година и половина след като ФИФА осъди ЦСКА да плати 285 000 евро на португалския футболист Бернардо Тенгариня, „Меридиан Мач" се сдоби с решението на Арбитражната комисия на световната централа. На базата на изложените факти, тримата членове на комисията единодушно отсъждат в полза на играча, тъй като защитата на клуба е, меко казано, абсурдна.

Според договора на Тенгариня за срок от 3 години той трябва да получи фиксирана заплата от 330 000 евро, като тя расте стъпаловидно всеки сезон. ЦСКА се задължава да осигурява и всяка година по три самолетни билета на футболиста до Португалия. Според представените доказателства, ЦСКА плаща на Тенгариня за първите три месеца от договора, едва след като футболистът подава жалба през октомври 2012 г. Това са и последните пари, които португалецът получава от клуба.

След отказа си да прекрати договора си с ЦСКА, клубът заявява на футболиста, че няма да му плати дължимите заплати и самолетни билети. Според документите „футболистът е унизен от клубното ръководство, което, с помощта на двама служители от клуба, изхвърля Тенгариня от стадиона и прекратява всякакви отношения с него".

По съвет на посолство в София Тенгариня посещава базата на ЦСКА всеки ден от зимната ваканцията за среща с шефовете, в компанията на португалски служител. Тенгариня е изгонен и на първата тренировка на 5 януари 2013 г. и не е в групата на отбора за лагера в Турция. По-късно ЦСКА се самоубива ритуално с твърдението, че футболистът е упълномощил агента си да получи от клуба 47 000 евро за заплати, като скрепил съгласието си с подпис.

На адвокатите на Тенгариня не е трудно да докажат, че подписът е фалшив, тъй като довереникът им е имал възможност да подпише само по факс, което очевидно не се е случило. Арбитражната комисия на ФИФА отсъжда спора в полза на Тенгариня и задължава клуба да му плати 285 000 евро в срок от 30 дни и налага лихва от 5% върху сумата при неизпълнение. Тя постановява също, че при пренебрегване на решението, ЦСКА ще бъде даден на Дисциплинарната комисия и ще му бъде наложена забрана да картотекира нови играчи в два поредни трансферни периода. Наказание, което връхлетя клуба впоследствие.

ЦСКА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА, ЗИМА 2016

НОВИНиколай Дичев (защитник)
НАПУСНАЛИ: Радой Божилов, Владислав Узунов, Иво Иванов

ПОДГОТОВКА
11 януари - първа тренировка
12 януари - лагер в Анталия
27 януари - 12 февруари - лагер в Александруполис

КОНТРОЛИ
21 януари, ЦСКА - Александрия (Украйна) 4:2
1 февруари, ЦСКА - Ксанти 0:1
3 февруари, ЦСКА - Пантракикос 2:2
7 февруари, ЦСКА - Византион (трета дивизия) - отменена
14 февруари, ст. "Българска армия", 14:00 часа, ЦСКА - Дунав (Русе)

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!
 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!