ЦСКА организира международен детски футболен турнир "Червена купа" по случай 71-ата годишнина на клуба, пише cska.bg. От 3 до 5 май на терените на стадион "Българска армия" сили ще премерят шест отбора - ЦСКА, Вардар (Скопие), Войводина (Нови Сад), Ботев (Пловдив), Славия и Царско село.

Надпреварата е за деца, родени 2007 година. Двубоите ще са с продължителност две по 25 минути. Отборите са разделени в две групи. В група "А" са ЦСКА, Вардар и Ботев (Пловдив), а в група "Б" - Войводина, Славия и Царско село.

В груповата фаза тимовете ще се изправят всеки срещу всеки, а първите два отбора от двата потока ще се срещнат на кръст на полуфиналите. Големият финал ще се състои навръх рождения ден на ЦСКА. 

Организаторите подготвят изненади за всички участници. Специални гости на надпреварата ще бъдат представители на първия отбор и червени легенди, които ще наградят призьорите в "Червена купа".

Ръководството на клуба цели турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда всяка година навръх рождения ден на ЦСКА.