ЦСКА отбелязва 75-ата годишнина от спечелването на първата шампионска титла в историята на клуба. Това се случва само три месеца след основаването на „армейците“ на 5 май 1948.

Както е известно, от днес „червените“ пускат на пазара и специална юбилейна монета, посветена на първия трофей в клубната история

ИНФОРМАЦИЯТА НА САЙТА НА ЦСКА
Днес отбелязваме 75 г. от спечелването на първата ни шампионска титла. Събитие, което ще запомним като основополагащо за последвалата знаменита история на един легендарен клуб, превърнал се в еталон за величие.
На 09.09.1948 г., едва няколко месеца след създаването си, бойният тим на ЦСКА побеждава Левски с 3:1 в мач реванш и си извоюва званието „Първенец!“. Спечелен с мъжество, отдаденост и здрава битка срещу отбор считан за абсолютен фаворит, трофеят поставя началото на славния „армейски“ път. Първият тим, съставен от млади момчета с горящи сърца, ще остане завинаги емблематичен. Личности като Стефан Божков, Нако Чакмаков (к), Манол Манолов – Симолията, Димитър Миланов-Пижо, Стефан Геренски, Борислав Футеков, Димитър Цветков, Никола Алексиев, Стойне Минев, Никола Божилов, Кирил Богданов издигат около ЦСКА ореола на величието, съпътствало клуба в годините напред.
На тази дата преди 75 г. става ясно, че сме родени за величие!