Шампионът на Полша Висла (Краков), който отстрани Литекс в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, е направил оферта на ЦСКА за Спас Делев. Предложението е било в размер на 1,2 милиона евро, но е било отхвърлено от “червените”, съобщава onet.pl. Ръководството на “армейците” продължава да настоява, че трансферната цена на футболиста е 2 милиона евро.
 
Отказът само е амбицирал спортния директор на Висла Стан Валкс. Бившият съотборник на Красимир Балъков в Спортинг (Лисабон) е готов да предложи на ЦСКА огромен процент от бъдещ трансфер на Делев. Ръководството на поляците е склонно да коригира финансовото си предложение и да вкарат в касата на “армейците” 1,5 милиона евро.
 
През това лято в офисите на “червените” са постъпили 75 запитвания за цената на национала, както и три конкретни оферти. Едната е от тях е дошла от Италия. Преди Висла (Краков) най-сериозен кандидат за подписа на Делев бе турският Газиантепспор. Изявите на нападателя са следени от френския шампион Лил, както и от холандските грандове Аякс и ПСВ Айндховен./БЛИЦ