ЦСКА може да се сдобие с още един нов футболист. Става въпрос за капитана на Пирин (Благоевград) Борис Галчев. Халфът бе трансферна цел на вечния съперник Левски. До късно снощи шефовете на ЦСКА и Пирин уточняваха заключителните бюрократични детайли по трансфера, пише “Тема спорт”.

За привличането на Галчев на “Армията” Любо Пенев настоя още преди около два месеца.

“Съгласие от наша страна има, но все още няма окончателен договор. Най-вероятно ще финализираме всичко около 5-6 януари. Имаше интерес към Галчев и от други отбори”, каза един от шефовете на Пирин – Петър Байкушев.

В същото време ръководството на “армейците” реши да остави в Пловдив двама от тримата новопривлечени играчи. За Локомотив през пролетта най-вероятно ще продължат да играят вратарят Кирил Акалски и младежкият национал Дани Кики. Двамата ще бъдат преотстъпени на “смърфовете” до приключването на сезона.

Капитанът на отбора Димитър Илиев, който също вече е собственост на ЦСКА, ще започне подготовка в Борисовата градина на 13 януари.

Нападателят почти сигурно ще се превърне в основна алтернатива на Мишел Платини и Владимир Манчев. Бразилецът почти сигурно ще бъде продаден още преди подновяването на първенството, което може да отвори място за изкаралия проби в Челси в юношеските си години голаджия./БЛИЦ