ЦСКА е на път да нанесе сериозен удар на вечния съперник “Левски”. Става въпрос за привличане на един от най-големите таланти на “сините”, който ще облече червената фланелка.

БЛИЦ научи, че е въпрос на часове Валентин Добревски да премине от “Левски” в ЦСКА. Той е роден на 9 март 1994 година и от 2006-та е в школата на “Герена”. Преди това е играл за детските отбори на Локомотив (Пловдив). Син е на легендарния нападател на “Ботев” (Пловдив) Гено Добревски.

Около наследника се разиграва сериозен скандал в “Левски” през есента на миналата година. Треньор по това време на юношеската формация е Викторио Павлов. Работата му обаче не се харесва на повечето родители, които получават постоянни оплаквания. Наставникът се държи грубо с децата. Един от недоволните е именно бащата на Валентин Добревски – Гено. Заради скандала Викторио Павлов беше понижен в школата на “Левски”, но талантливият Добревски-младши остана трън в очите на част от треньорите. Въпреки скандала Илиан Илиев няколко пъти го взе в първия отбор. От ЦСКА са се свързали с момчето и баща му. Те са дали съгласието си Валентин да премине при “червените”./БЛИЦ

21_1.jpg

Валентин Добревски (вляво)
Снимка: viasport.bg