Лудогорец и ЦСКА не излъчиха победител в шампионатното дерби o 28-ия кръг, завършвайки 0:0. Двубоят в Разград се игра само дни след срещата им за Купата на България. В сряда ЦСКА спечели с 1:0 на "Лудогорец Арена" и се класира на полуфиналите, където ще спори с Ботев (Пловдив). 

След днешното равенство разликата между Лудогорец и "армейците" остава три точки в полза на шампионите, които следващата неделя гостуват на Левски. Ден по-рано пък ЦСКА ще домакинства на Берое.

За разлика от мача за Купата, днес срещата протече една идея по-спокойно и без особени грубости, които преобладаваха в предишния мач. Това се потвърждава и от факта, че съдията Драгомир Драганов показа само по един жълт картон на двата отбора - на Жеферсон и Светослав Дяков. Реферът се справи с ръководенето на напечения двубой, въпреки че трябваше да търпи критика от Любослав Пенев преди срещата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Наставникът на ЦСКА извърши две промени в титулярния състав в сравнение мача за Купата. Лекувалият дълго време контузия Жеферсон започна от първата минута, както и Евандо. Аут този път бяха наказаният Жанио Бикел и Енрике Рафаел.  

Сред титулярите на Лудогорец този път не бяха Станислав Манолев, Абел Анисе и наказаните Сисиньо и Яцек Горалски. От първата минута стартираха Антон Недялков, Лукас Саша, Светослав Дяков и Серкан Юсеин.

"Червените" започнаха по-активно и бяха близо до откриване на резултата още във втората минута, но Евандро пропусна. В 9-ата пред бразилеца имаше нова изгодна ситуация. Рубен Пинто бе изпуснат отдясно и центрира към своя съотборник, който стреля от въздуха, а Ренан се намеси решително и спаси. 

В 17-ата Драгош Григоре изпусна Али Соу, таранът на ЦСКА подаде на непокрития Жоржиньо, който преодоля отбраната на домакините, но стреля над вратата.

Единственото по-интересно положение до почивката беше в 42-ата минута, когато удар на Кешерю беше отразен от Черниаускас.

През второто полувреме избраниците на Стойчо Стоев изцяло доминираха. Положенията пред вратата на ЦСКА се редуваха едно след друго. С отличните си намеси обаче Черниаускас отчая "орлите". В 69-ата минута като по чудо не падна гол. Лукас Саша беше изведен от Попа и стигна до аутлинията, откъдето центрира прострелно, топката се отклони в крака на Бодуров и се насочи към мрежата на гостите, но за техен късмет се отби в тялото на застаналия на голлинията Иван Турицов.

Секунди по-късно Попа преодоля Жеферсон и подаде към непокрития Вандерсон. Той стреля от по-малко от 10 метра, но Черниаускас все пак успя да избие и да запази мрежата си суха. При добавката пък Кешерю също не можа да го преодолее. 

В 77-ата пропуск направи и Антон Недялков. Малко преди края Кешерю прати топката във вратата на ЦСКА със задна ножица, но попадението правилно не беше зачетено заради засада на румънеца. Така срещата приключи 1:1 и битката за шампионската титла тепърва предстои.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019