ЦСКА отстрани ирландския Дери Сити, след като тази вечер стигна до измъчено равенство 1:1 като гост и с общ резултат 2:1 се класира за плейофите на турнира Лига Европа. Попадението за “армейците” реализира Маркиньос в 70-ата минута, а в 82-ата минута Стюърт изравни. Жребият за плейофите в Лига Европа е утре от 14,30 часа българско време, като българският отбор е в урната на поставените отбори.

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев започна без нито един чист нападател, като на върха на атаката играеха Тодор Тимонов и Маркиньос, подпомагани от Иван Стоянов и Данчо Тодоров по двете крила.

През първото полувреме домакините имаха повече положения, а гостите от София играеха доста напрегнато и грешаха в пасовете. В 22-ата минута Здравко Чавдаров скочи да боксира центриране, но се сблъска с играч на съперника. Вратарят продължи, но след няколко минути поиска смяна и на терена се появи пълният дебютант в състава на ЦСКА Иван Караджов. В 37-ата минута бе един от малкото удари на “червените” от страна на Иван Стоянов, но топката мина на метър покрай вратата. В продължението на първото полувреме отново Иван
Стоянов имаше шанс, но след като преодоля двама защитници не успя да отправи точен удар.

През втората част “червените” заиграха малко по-добре. В 57-ата минута Маркиньос влезе в наказателното поле, стреля покрай плонжа на вратаря на Дери Сити Дохърти, но той спаси. В 70-ата минута Маркиньос стреля от пряк свободен удар и прати топката във вратата на домакините. Осем минути преди края на двубоя след центриране на Хигинс топката бе върната към Стюърт, който изравни за крайното 1:1./БЛИЦ

Мачът по минути тук


Дери Сити - ЦСКА 1:1
0:1 Маркиньос (75), 1:1 Стюърт (82)

Дери Сити:
Дохърти, Дилейни, Хътън, Хигинс, Грей, Стюърт, О`Брайън, Дийри, Молой, Фарън (52 - Макглин), Макманъс
Резерви: Дженингс, Маккълиън, Скълиън, Наш, Мартин, Макглин

ЦСКА: 1.Здравко Чавдаров (30 - Иван Караджов), 2.Павел Виданов, 15.Иван Иванов, 6.Кирил Котев, 52.Йордан Минев, 73.Иван Стоянов, 21.Коста Янев, 14.Светослав Петров, 30.Йордан Тодоров, 8.Тодор Тимонов (65 - Руи Мигел), 28.Маркиньос (83 - Орлинов)
Резерви: Караджов, Костадин Стоянов, Руи Мигел, Орлин Орлинов, Атанас Зехиров, Дормушали Саидходжа

Стадион: "Брендиуел"
Съдия
: Жером Нзоло (Белгия)
Жълти картони: Маркиньос, Иван Стоянов, Виданов, Иван Караджов (ЦСКА), Грей, Молой (Дери Сити)
Червен картон: Макглин (Дери Сити - 82)