ЦСКА загуби първата си контрола на лагера в Гърция. "Червените" отстъпиха с 0:1 на елитния Ксанти. Попадението бе дело на Паркаш, който се разписа с глава в 38-ата минута.

В 5-ата минута "червените" можеха да отбележат, но Самир Аясс отблизо стреля право във вратаря, който отби и топката срещна горната греда. В 35-ата футболист на Ксанти влезе грубо в краката на Аясс и получи директен червен картон, но на негово място влезе друг играч.

В 70-ата минута Йордан Йорданов имаше добра възможност да изравни, но късметът не го покри и топката премина покрай гредата в аут. В 79-ата съдията отряза претенциите на ЦСКА за дузпа. Костадин Хазуров се възполза от центриране отдясно и засече топката, която полетя право към вратата на противника. Футболист на гръцкия тим изби с ръка, но реферът прецени, че не е нарушил правилата.

В минутите до края "армейците" съвсем спокойно можеха да стигнат поне до частичен обрат, тъй като създадоха две отлични положение. Първо Александър Александров се озова на добра позиция за стрелба и без да се бави пробва късмета си, но не намери целта. Малко по-късно Милен Кикарин пропиля най-чистото положение в срещата, след като не успя да опъне мрежата на Ксанти от няколко метра с глава.

Следващата контрола на ЦСКА е в сряда срещу Пантракикос (Комотини). Мачът е от 15:00 часа и ще се играе на градския стадион в Александруполис.

ЦСКА - КСАНТИ 0:1
0:1 Паркаш (38)

ЦСКА: Стоян Колев, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев, Петър Витанов, Борис Галчев, Самир Аясс, Момчил Цветанов, Александър Александров, Преслав Йорданов (Рeзерви: Николай Дичев, Милен Кикарин, Станислав Маламов, Костадин Хазуров, Йордан Йорданов, Николай Цветков, Слави Петров)

----------------------

НОВИ: Николай Дичев (защитник)
НАПУСНАЛИ: Радой Божилов, Владислав Узунов, Иво Иванов

ПОДГОТОВКА
11 януари - първа тренировка
12 януари - лагер в Анталия
27 януари - 12 февруари - лагер в Александруполис

КОНТРОЛИ
21 януари, ЦСКА - Александрия (Украйна) 
4:2

1 февруари, ЦСКА - Ксанти 0:1
3 февруари, ЦСКА - Пантракикос
7 февруари, ЦСКА - Византион (трета дивизия)


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА