Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на Черноморец обяви, че във вторник ще свика специална пресконференция, на която да коментира отношенията на клуба с БФС. БЛИЦ се добра предварително до подробности от разговора, провокирал свикването на брифинга. Не можем обаче да гарантираме, че бургазлии ще разкрият цялата информация още на срещата с представителите на медиите.

Гневът на Черноморец е породен от участието на ЦСКА в турнира Лига Европа. Дни преди мача с Мура (0:0) “червените” имаха разговор с бургазлии за разсрочване на дълга по трансфера на Мишел Платини. Тогава пред БЛИЦ изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков разкри, че чака 570 000 евро, и че са пратили писмо до УЕФА в което обясняват, че въпреки постоянния мониторинг ЦСКА остава неизряден платец.

В Бургас “армейците” са пратили адвокат Великов и още едно лице, което реално няма пост в клуба. Двамата са поискали ново разсрочване на дълга, но от Черноморец категорично са отказали. Тогава пратениците на ЦСКА започнали да се държат нагло и намесили Борислав Михайлов и дори премиера на България Бойко Борисов.

“Какво като не ни разпишете разсрочване. Ние пак ще се оправим. Зад нас са БФС, Боби Михайлов и Бойко Борисов. Нищо не можете да ни направите”, обяснили пратениците на “червените”.

Разговорът приключил с огромна доза ненавист между двете страни, а хората от ЦСКА си тръгнали. Бургазлии пък се надяваха, че в крайна сметка БФС ще вземе правилното решение и ще накаже "армейците". "Червените" обаче без проблем стартираха участието си в Лига Европа и това преля чашата на търпението в Черноморец. Именно за това изпълнителният директор Пламен Киряков свиква пресконференция, на която се очаква да потвърди, че ЦСКА наистина се ползва с подкрепата на БФС. Освен дълга за Платини от Черноморец са бесни и заради картотекирането на Абел Анисе, който дори игра в мача с Мура.

“ЦСКА си разиграват коня, защото им се позволява. Ние обаче няма да сме неми свидетели на безчинствата в българския футбол”, заканиха се от Бургас преди пресконференцията.