ЦСКА изчисти вчера дълга си към Черноморец. “Червените” са превели по сметката на бургазлии точно 704 хил. лв. В тази сума влиза дължимите пари по преминаването на Мишел Платини на “Българска армия”, както и 100 000 евро неустойка за привличането на Абел Анисе.

Първоначално от клуба се надяваха да спестят тази сума. Целта на шефовете на “Титан” бе да прехвърлят борча си на Община Бургас, която от своя страна има да плаща на фирмата около 2,5 млн. лева за сметопочистването в града. Законите обаче не позволили да се направи тази маневра и се наложило ЦСКА да преведе парите по банков път, пише “7 дни спорт”.

"Да, ЦСКА направи плащане в размер на 704 хиляди лева. Ако бяха изпълнявали договора така, какот е подписан, тогава те наистина щяха да дължат тази сума и отношенията щяха да са напълно изчистени. Както обаче е известно, ЦСКА е в нарушение на договора и затова сумата към Черноморец не е изчистена в пълния й размер. Парите, които трябва да получим до понеделник, са 200 хиляди евро. И считам, че те касаят лиценза на ЦСКА от УЕФА. Отделно имаме претенции за лихви и неустойки, но сме наясно, че както БФС, така и УЕФА и ФИФА не разглеждат спорове за неустойки и за тях трябва да потърсим правата си по съдебен път", заяви изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

Понеделник е последният срок, в който ЦСКА трябва да изпрати в УЕФА документи, че всички борчове на клуба са погасени. В противен случай клубът ще остане без лиценз за евротурнирите за срок от 3 години.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА