Ръководството на ЦСКА поиска смяната на председателя на съдийската комисия Костадин Костадинов. Новината обяви спортният директор и помощник треньор в тима Драголюб Симонович. Сърбинът обяви всички причини, поради които “червените” настояват за промяната на съдийския шеф.

“ЦСКА в следващите дни ще излезе с официална декларация, с която ще поискаме смяната на шефа на съдиите. О`кей, нямаше засада при гола на Гъргоров от мача с Лудогорец, това е очевидно. Но тенденцията да се наказват само съдиите, които свирят само мачове на ЦСКА, вече ни идва в повече. Ако се върнем от първия кръг, отменен гол на Здравко Лазаров срещу Лудогорец. След това Берое – Лудогорец – дузпа за тима от Разград в 90-ата минута. Не беше наказан нито съдията на Светкавица – “Левски”, нито някой друг. Единствено са санкционирани рефери след наши мачове. Да, признаваме, нямаше засада на Бадема. Но да говорим за организация в полза на ЦСКА и да споменаваме имена. Аз познавам доста съдии, не всички. Сигурен съм, че административният директор на Лудогорец Караманджуков не познава само един съдия – този на окръжния съд в Пирот. Той знае всички съдии, адреси, телефони и всичко”, заяви Дуци, който беше гост на Актуално студио “Дерби”.

“Ние не търсим удобен шеф на съдийската комисия, искаме човек, който да мери с еднакъв аршин. Опитах няколко пъти да се срещна с Коце Костадинов да поговорим, където има грешка, има и прошка. Не говоря, че е некадърен или, че не извади 6-7 нови съдии. Да, направи го. Но не може съдията, който отмени гола на Локо (Пловдив) срещу Лудогорец, да не бъде наказан. Наказват се само съдии след мачове на ЦСКА. За нас това е достатъчно като отношение. Нито един съдия през пролетта няма да смее да свири в полза на ЦСКА. Затова искаме да сменим шефа на съдийската комисия”, допълни сърбинът./БЛИЦ