ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла също се включи в агитацията за преиграване на мача между “Ботев” (Пловдив) и Лудогорец (0:1). Шефът смята, че по този начин ще бъде спазен феърплея.

“Българският футбол ще се вдигне на по-високо ниво, ако се вземе решение за преиграване на “Ботев” - Лудогорец. Искам да поздравя клуба от Разград за предложението. Това е най-високото ниво на толерантност. Съгласието на “Ботев” също. Сега трябва и БФС да вземе решението, въпреки че няма точка в наредбата. Английската асоциация също нямаше повод да преиграе Арсенал - Шефийлд Юнайтед, но го позволи. За тях беше важно да бъде запазен футболът чист", заяви Майкъла.

"Затова смятам, че сега е моментът и ние "да поемем подадената топка". Таско Тасков направи големи грешки в Пловдив. Нека не забравяме, че има и огромна заслуга в битката за титлата миналия сезон. На мача Миньор - ЦСКА при 0:0 не даде чиста дузпа и червен картон за домакините за брутално нарушение срещу Жуниор Мораес", добави Илиев.

Евентуално решение за преиграване на срещата между “Ботев” (Пловдив) и Лудогорец може да има във вторник или сряда, когато заседава Спортно-техническата комисия към БФС./БЛИЦ